Categorie Talent met toekomst

Genomineerden Aanmoedigingsprijs Talent met toekomst

Deze prijs wordt uitgereikt aan een young professional tot 40 jaar die een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de totstandkoming van projecten of producten die zijn ingezonden voor De Nederlandse Bouwprijs 2017.

Faidra Oikonomipoulou & Telesilla Bristogianni - The research behind the Crystal Houses façade *
Yvette Govaart – COUP -  Transformatie Tropicana naar BlueCity
Wessel Beerendonk – Studio RAP -  RobotArchitectuur

* WINNAAR *

Kandidaten: Faidra Oikonomipoulou & Telesilla Bristogianni
Project: The research behind the Crystal Houses façade

De jury: Het verhaal over hoe de gevel uit glazen blokken tot stand is gekomen leest als een spannend (bouwtechnisch) avontuur. Dit project heeft veel kennisvermeerdering opgeleverd, mede dankzij de TU Delft. Beide dames hebben zich op jonge leeftijd al onderdeel gemaakt van een ontwikkeling van een nieuwe toepassing voor een bestaand materiaal.


Kandidaat: Yvette Govaart – COUP
Project:Transformatie Tropicana naar BlueCity

Yvette Govaart is als projectleider verantwoordelijk voor het functioneren van het bouwteam. Het is Yvette gelukt om de verschillende typen mensen die betrokken zijn (impact-investeerder, ondernemers, aandeelhouders, gemeente Rotterdam, partners en geselecteerde partijen in het bouwproces) te verbinden.

Kandidaat: Wessel Beerendonk – Studio RAP
Project: RobotArchitectuur

De jury is zeer onder de indruk van de innovatieve methode die Van Beerendonk laat zien om in het bouwproces ontwerp- en esthetische kwaliteit te integreren. Het ontwerpen en produceren met digitale middelen is de toekomst. Hij stopt veel research en energie in de robotisering van de toekomstige gebouwen en bouwproducten.


Klik hier voor het volledige juryrapport »